Designed by zingyred

CELINEDAVID

PORTFOLIO

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Productive and romantic, North London

The existing space had to be re-designed to become a lower-maintenance productive garden and a home for the clients ecclectic collection of objects (from a golden statue to a victorian loo). Another important part of the brief was to ensure that the space could be accessed with a wheelchair, making it future proof.

A succession of sinous raised beds filled with mixed planting of ornemental plants and edible ones enables the owner to attend to the vegetables and fruit without putting too much strain on her knees, while ensuring balanced looking bordears all-year-round. A wide and softly sliding path running along the right-hand-side edge of the garden links the various areas of the garden together, ensuring ease of use of the space by a wheelchair.

  • After

    /portfolio/images/20120613204344-SDC12764.JPG

    After
  • Before

    /portfolio/images/20120613204409-SDC12410.JPG

    Before
  • MASTER PLAN TO SCALE

    /portfolio/images/20121108153246-Master-Plan-straightlines A3-100 (FINAL).jpg

    MASTER PLAN TO SCALE
  • After

    /portfolio/images/20120613204904-SDC12777.JPG

    After
  • Retreat under the trees

    /portfolio/images/20120613204524-SDC12782.JPG

    Retreat under the trees
  • Mixed ornemental and edible plants

    /portfolio/images/20120613204618-SDC12770.JPG

    Mixed ornemental and edible plants
  • Fennel and perennials

    /portfolio/images/20120613204944-SDC12779.JPG

    Fennel and perennials