Designed by zingyred

CELINEDAVID

PORTFOLIO

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
A post-modern garden

The client used to refer to the existing space as a green desert: an unevenly-shaped lawn accessed by a dark and narrow concrete staircase, a gigantic wall, a run of derelict garages...

As the client lives on the first floor, it was key for the garden to be visually striking when seen from there. Introducing a lawn in the shape of an X makes for an interesting scheme all-year-round and enabled to create generous planting borders, which in time, will conceal the uneveness of the boundaries.

The real issue though was the wish for a sunny dining area: this meant looking straight into other houses. Introducing a focal point in the shape of a seating area and statue-like arbour on the opposite side of the lawn manages to anchor the gaze within the boundaries of the garden.

  • AFTER - A VISUALLY STRIKING SCHEME

    /portfolio/images/20121109160126-SDC13277.JPG

    AFTER - A VISUALLY STRIKING SCHEME
  • BEFORE - A GREEN DESERT

    /portfolio/images/20121109160149-SDC11822.JPG

    BEFORE - A GREEN DESERT
  • MASTER PLAN TO SCALE

    /portfolio/images/20121109160306-MasterPlan.jpg

    MASTER PLAN TO SCALE
  • AFTER - A 'X' INSPIRED LAWN

    /portfolio/images/20121109160346-SDC13283.JPG

    AFTER - A 'X' INSPIRED LAWN
  • AFTER - A MODERN TAKE ON AN ARBOUR

    /portfolio/images/20121109160448-SDC13242.JPG

    AFTER - A MODERN TAKE ON AN ARBOUR
  • AFTER - THE REFORMED GARAGE WALL

    /portfolio/images/20121109160637-SDC13233.JPG

    AFTER - THE REFORMED GARAGE WALL
  • AFTER - A WELCOMING ENTRANCE TO THE GARDEN

    /portfolio/images/20121109160710-SDC13231.JPG

    AFTER - A WELCOMING ENTRANCE TO THE GARDEN
  • AFTER - A SOFT SCHEME FOR PLANTS

    /portfolio/images/20121109160748-SDC13243.JPG

    AFTER - A SOFT SCHEME FOR PLANTS