Designed by zingyred

CELINEDAVID

PORTFOLIO

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
A relaxed family garden in Crouch-End

The brief was for a relaxed, child-friendly and relatively low-maintenance family space, with a small place where mum could have some peace and quiet. The choice of plant had to be left to firm plant-lover mum.

The existing lawn of this good sized garden felt small with the pointy-end of the garden fenced off and therefore inacessible and a shed and bike-storage unit both taking up valuable space.

Including the pointy end of the garden in the new layout as well as sourcing a shed big enough to accomodate the bikes and the lawn mower enabled to create a substantial family lawn in the shape of three-entertwined circles, as well as a smart aperitive area with adjacent raised bed at the back of the garden.

A lovely wooden bench and arbour located "far enough" from the house created the perfect mums sanctuary.

Finally multi-coloured slate was chosen to pave the dining and aperitive areas as the beautiful copper tones match beautifully the oak flooring of the welcoming family kitchen/diner.

  • The forgotten back-garden

    /portfolio/images/20121114154044-SDC13333.JPG

    The forgotten back-garden
  • Master Plan to scale

    /portfolio/images/20121113110134-MasterPlan.jpg

    Master Plan to scale
  • Before

    /portfolio/images/20121113110120-SDC12988.JPG

    Before
  • After

    /portfolio/images/20121114153054-SDC13337.JPG

    After
  • The West-facing terrace

    /portfolio/images/20121114153223-SDC13332.JPG

    The West-facing terrace
  • Mummy's little sanctuary

    /portfolio/images/20121114153152-SDC13329.JPG

    Mummy's little sanctuary
  • The beautiful tones of multi-coloured slate

    /portfolio/images/20121114154010-SDC13320.JPG

    The beautiful tones of multi-coloured slate
  • The first plants

    /portfolio/images/20121114153248-SDC13330.JPG

    The first plants